Reiche Gaben der Natur

Die Schulgemeinschaft der KGS Golzheim feierte ihr Erntedankfest

Golzheim. Wenn die Schulgemeinschaft der Johann-Kaspar-Kratz-Grundschule Golzheim feiert, ist ganz schön was los. Auch das Erntedankfest bildet da keine Ausnahme. Rund 110 Schülerinnen und Schüler und dazu das Lehrerkollegium, zahlreiche Freunde der Schule, Eltern und Geschwisterkinder fanden sich diesmal auf dem Hof der Familie Specht an der Buirerstraße ein. Gemeinsam feierte die KGS-Familie dort ihr traditionelles Erntedankfest. Die Scheune war tags zuvor unter Anleitung des Ortsvorstehers Herrn Müller und weiterer Helfer vorbereitet und geschmückt worden.

Selbstverständlich hatte wieder jede Klasse etwas Besonderes für das Programm einstudiert, und so wurde der Vormittag zu einem außergewöhnlichen Ereignis. Die Klasse 4 hatte farbenfrohe Obst- und Gemüse-Collagen gebastelt, die als herbstliche Dekoration auf dem Hof aufgehängt wurden.

Schulleiterin Ursula May begrüßte Schülerinnen und Schüler wie Gäste aufs Herzlichste. „Ich danke vor allem Ihnen, Familie Specht, dass wir heute hier bei Ihnen auf dem Hof feiern dürfen“, sagte sie, bevor das Fest mit einem gemeinsamen Gottesdienst unter Begleitung der Gemeindereferentin Frau Funke und der evangelischen Pfarrerin Frau Weyer startete. Im Mittelpunkt stand dabei – wie sollte es anders sein – der Erntedank. Mit zahlreichen Liedern und Texten brachte die Schulfamilie ihre Freude und den Dank über die reichen Gaben der Natur zur Herbst. (ini)

Nalini Dias

14 Gedanken zu „Reiche Gaben der Natur

• 26. Januar 2022 um 1:24
    Permalink

„When I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Perhaps there is a way you can remove me from that service? Kudos!}“ visit the following web site

• 13. April 2022 um 21:31
    Permalink

183339 1117This web page is truly a walk-through its the internet you desired with this and didnt know who require to. Glimpse here, and you will surely discover it. 547524

• 21. April 2022 um 6:24
    Permalink

250769 721144Wow! This could be one particular of the most valuable blogs Weve ever arrive across on this subject. In fact Wonderful. Im also an expert in this topic therefore I can realize your hard function. 100153

• 26. April 2022 um 0:54
    Permalink

869657 259406hi and thanks regarding the particular post ive genuinely been searching regarding this kind of information online for sum time these days hence thanks a good deal 215440

• 8. Mai 2022 um 15:59
    Permalink

Great write-up, I’m regular visitor of one’s blog, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

• 24. Mai 2022 um 3:03
    Permalink

It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

• 24. Mai 2022 um 21:12
    Permalink

wonderful points altogether, you just gained a new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

• 24. Mai 2022 um 23:48
    Permalink

I have recently started a web site, the information you provide on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. „My dear and old country, here we are once again together faced with a heavy trial.“ by Charles De Gaulle.

• 25. Mai 2022 um 1:37
    Permalink

I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

• 25. Mai 2022 um 2:26
    Permalink

I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

• 26. Mai 2022 um 1:45
    Permalink

This is really attention-grabbing, You’re an excessively skilled blogger. I have joined your rss feed and look ahead to in the hunt for more of your magnificent post. Additionally, I have shared your site in my social networks!